Skookie's universe

The Amazing Spider-man

2012-08-06
Nechcem hneď po hrubej čiare začínať s ťažkými témami ako je politika a podobne tak som sa rozhodol že napíšem svoj názor na film, na ktorý ma pozvala Monika ( ešte raz ďakujem <3 ) a veľmi sa mi páčil.


Ako už názov prezrádza, film je o mladom Petrovi Parkerovi, čiže Spider-manovi. Nie je to však pokračovanie série filmov Spider-man 1,2 a 3, ako by sa mnohí mohli mylne domnievať, ale je to podľa úplne iného komiksu. Čítal som totiž jeden článok v ktorom autor písal niečo ako že ak si chce divák na plno užiť "ďalší diel" Spider-mana musí mať slabú pamäť čo podľa mňa nieje vôbec pravda. Podobnosť so Spider-man 1 je podľa mňa úplne minimálna. Na rozdiel od série Spider-man ktorú režíroval Sam Raimi, The Amazing Spider-man bol režírovaný Marcom Webberom a Parkra si nezahral Tobey Maguire ale Andrew Garfield, ktorého ste mohli pred tým vidieť napríklad vo filme Sociálna sieť, kde stvárňoval postavu Zuckerbergovho spoločníka Eduarda Saverina.


Celkové obsadenie postáv sa líši (teda aspoň ja som si nevšimol žiadneho herca čo by hral vo filmovej sérií Spider-man aj v The Amazing Spider-man) a s ňou aj množstvo detailov vo filme a dejovej línií, čiže divák ktorý videl sériu Spider-man sa nemusí báť že bude o niečo ukrátený...teda ja som sa byť ukrátený necítil.


Ak mám tieto dve verzie nejako porovnať, musím povedať že na mňa oveľa viac zapôsobil The Amazing Spider-man a to asi vo všetkých ohľadoch. Mne osobne sa Andrew Garfield oveľa viac hodí na postavu Parkera ako Tobby Maguire, a celkovo všetky postavy vo filme The Amazing Spider-man vyzerali presvedčivejšie.


Celý film mi prišiel oveľa menej naivný ako séria Spider-man najme pre detaily ako sú vrhače pavučín, ktoré sú v The Amazing Spider-man komplikované zariadenia, o ktorých sa viac dozviete vo filme, zatiaľ čo v sérií Spider-man chŕlil Parker kilometre a kilometre pavučín len tak zo zápästí. Ďalšie rozdiely už nebudem komentovať aby som niekomu kto ten film ešte nevidel nekazil zážitok. Čo však prezradím je to že sa v príbehu dozviete čo to aj o Parkerovej minulosti, o ktorej sa v sérií Spider-man veľa nehovorilo a hlavný záporák je úplne iný ako v Spider-man 1 čiže naozaj sa netreba báť že by to bola iba bezduchá prerobenina série Spider-man.


Na záver poviem že určite stálo za to ísť na ten film do kina, už len vďaka prepracovanejším bojovým scénam a efektom, podľa mňa lepšiemu hereckému obsadeniu a celkovo sa mi oveľa viac páčilo ako séria Spider-man. Čiže vrelo odporúčam každému ;)
← Predchádzajúci článok :::: Obsah blogu :::: Nasledujúci článok →
Monika
06.Aug 2012 21:57
Súhlasím...aj keď si myslím že prvej spidermanovskej serii patrí čestné miesto a uznanie kedže to bol jeden z prvých pokusov marvelu preniesť komix na filmové plátno. Nasledne sa spustili doslova preteky vo sfilmovávaní (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_films_based_on_Marvel_Comics )celkom kvalitná lavína :) Ale je pravda ze táto nová verzia je v mnohom atraktívnejšia a zaujímavejšia (od príbehu cez efekty, obsadenie atd...) ale nezabudajme Spider-man (2002), Amazing Spider-man (2012)...desať rokov je proste desať rokov :)
Skookie
06.Aug 2012 22:03
zásah do komentov: zmazanie identického príspevku od Moniky (žiadna cenzúra sa nekoná ;) )
Skookie
06.Aug 2012 22:07
Čestné miesto Spider-manovi samozrejme neberiem. Veď kde by boli marvelovské filmy bez neho. A je pravda že od natáčania Spider-man prešlo desať rokov, čo sa odzrkadlilo hlavne na tých efektoch no už len samotný 10 ročný pokrok vo vytváraní filmových efektov je niečo na čo by som sa pozrel :)
pridať komentár:
Meno: Antispam: (10 plus 4 je ?)
Text: